1/19/2018 10:38 AM
<
partners:
 

Stryktips

Att lämna in en stryktipsrad är något vi alla gör med jämna mellanrum. Det är en skön känsla att bänka sig framför tv:n med några kompisar och en stryktipsrad man gjort tillsammans. Stryktipset i Sverige och Norden har blivit en social spelform som kombinerar idrott, spel och umgänge på ett mycket trevligt vis.

Stryktips är svårt att vinna på och den stora lockelsen är givetvis att det går att vinna väldigt mycket pengar med en relativt liten insats.

Skillnaden mellan stryktips och spel på oddset är att på stryktipset spelar du mot andra spelare medan oddset är ett spel mot spelbolaget. Detta är en viktig faktor då utdelningen på stryktipset styrs av hur andra spelar och inte av storleken på din insats. Eftersom du spelar mot andra spelare är det viktig att känna till speltendenser hos tippare. En av de klaraste tendenserna är givetvis att hålla storfavoriter som spelar hemma säkra. Detta är det inget fel på i och med att de vinner för det mesta, men om du vill vara med och vinna pengar när det är hög utdelning så måste du chansa och gardera upp vissa av storfavoriterna. När det är engelska matcher på stryktipset så vinner storfavoriter i snitt 60 % per omgång. Motsvarande siffra i Italien är 75 % och detta är en av anledningarna till att det oftast bara krävs att en eller två storfavoriter sviker i Italien för att det ska bli hög utdelning.

I England är det ett par saker man ska se upp för. Lokalderbyn kan i princip sluta hur som helst. Under denna säsong kommer det sammanlagt att spelas 30 derbyn, de flesta i London.

Motivation har större inverkan på resultat i England än i någon annan liga i Europa. Ett bottenlag som spelar för att överleva i slutet av säsongen kan slå vilket lag som helst, både hemma och borta.

Topplagen förlorar oerhört sällan mer än en match i rad. I FA-cupen kan det mesta hända. Hemmaplan är ännu viktigare än i seriespelet. Se upp när ett lag från en lägre division hemma möter ett lag från en division högre. Oftast minst oavgjort för hemmalaget.

I Ligacupen brukar topplagen mönstra rena B-laget. Se upp för skrällar.

Italienska stryktipset skiljer sig en del från det engelska. Fördelningen av 1:or, X och 2:or är annorlunda. Det är fler 1:or och X i Italien.

Topplagen är oerhört starka hemma och förlorar ytterst sällan. Däremot spelar de emellanåt oavgjort mot tämligen mediokra lag.

Hemmaplan är A och O i Italien. De sämre lagen har betydligt större chans att slå topplagen än i t.ex England. Det är inte speciellt många derbyn i Italien då de flesta städer bara har ett lag i Serie A.

Serie B är kanske den mest svårtippade ligan i världen. Hemmaplan spelar en ännu större roll än i Serie A. Oavgjort är mycket vanligt i Serie B.

Generellt kan man säga att topplagen i Serie B satsar på vinst hemma och 0-0 borta.


<< 10 budord Stryktipssystem >>
 
  1. Spelskola
  2. Spel på enskilda matcher
  3. Exempel
  4. Advices
  5. 10 budord
  6. Stryktips
  7. Stryktipssystem